BIA versterkt zijn Utility netwerk – Ontdek de nieuwe MR-5

picture-komatsu-utility

BIA versterkt zijn Utility netwerk – Ontdek de nieuwe MR-5

June 23, 2017 Uncategorized

Sedert vorig jaar maakt BIA Benelux werk van de versterking van zijn distributie- en servicenetwerk voor de Komatsu machines met klein vermogen en breidt hij zijn aanbod verder uit in zijn twee belangrijkste vestigingen in België en Nederland.

In enkele maanden tijd is het aantal Utility Partners (verkoop- en servicepunten voor het Utility gamma) van 8 tot meer dan 20 gestegen in de hele Benelux. Het Utility Partners netwerk steunt op kwaliteitscriteria en een team en diensten op maat (onderdelen, voorraden, garantie, opleiding, technische ondersteuning) uitgaande van BIA. Nu het netwerk groter wordt, krijgt elke Belgische en Nederlandse regio er één of meerdere Utility Partners bij die een breed gamma van Komatsu machines met klein vermogen aanbieden, evenals de garantie van reparatie- en onderhoudsdiensten binnen zeer korte termijnen.

EEN NIEUWE TREND:  WERKEN MET KLEINERE, MAAR VEELZIJDIGERE MACHINES

We constateren sedert enkele jaren dat de vraag van de markt naar lichtere en multifunctionele machines stijgt. Die evolutie beantwoordt volgens Gregory de Jacquier, General Manager van BIA Benelux, aan drie belangrijke trends.

“In een nog vluchtige groeicontext verkiezen de klanten in de eerste plaats om hun machinepark aan te vullen met kleinere, bijzonder mobiele machines, liever dan te hoog te grijpen en hun machines met grote vermogens te lang te laten stilstaan. Vervolgens gaan de kracht, efficiëntie en veelzijdigheid van die machines er permanent en heel snel op vooruit. En hoewel op onregelmatige basis gebruikte, kleine en middelgrote graafmachines, vrachtwagens en wielladers kritieke werktuigen blijven in tal van activiteitssectoren, worden hun onderhoud en herstelling tot slot toevertrouwd aan gekende en gewaardeerde, lokale partners die zeer snel kunnen ingrijpen, waardoor de klanten hun aandacht uitsluitend op hun basisactiviteit en meerwaarde kunnen richten.”

Het is net om snel te kunnen inspelen op die drie markttrends dat Komatsu de productie heeft opgestart van nieuwe Utility modellen (waaronder de nieuwe MR-5 generatie) en dat BIA de omvang van zijn Utility Partners netwerk meer dan verdubbeld heeft.

HET NIEUWE MR-5 GAMMA

Het nieuwe MR-5 gamma van Komatsu onderscheidt zich door zijn nieuwe design en de hoogste standaard functionaliteiten in die klasse. Bovendien is het comfort verbeterd voor de operator, is er sprake van meer veiligheid, een grotere brandstofbesparing en een betere monitoring van het verbruik en is deze serie uitgerust met de Komtrax 5 versie. Kortom, dit is een complete “kleine” hydraulische graafmachine.

 

Wenst u meer informatie of een afspraak? Contacteer ons via onze website: http://www.biagroup.com/