TWEE NIEUWE KOMATSU SERIE 8 WIELLADERS

wa320-8

TWEE NIEUWE KOMATSU SERIE 8 WIELLADERS

January 19, 2017 Uncategorized

KOMATSU vult zijn Serie 8 wielladerlijn aan met twee nieuwe modellen van 12,8 en 15,5 ton. De machines zijn leverbaar met PZ kinematiek voor een grote hefkracht, een gecontroleerde kipbeweging, een maximale stabiliteit en grote laadcapaciteiten in alle toepassingen. Het gaat om de WA270-8 en WA320-8 die worden aangedreven door de nieuwe Komatsu EU Stage IV motor met selectieve katalytische reductie (SCR) die de NOx uitstoot verder terugdringt dankzij AdBlue. Hun brandstofverbruik ligt 3% lager dan dat van hun voorganger. Deze nieuwe wielladers combineren sterke prestaties met zuinigheid en rentabiliteit. Met de invoering van deze serie wil de constructeur het concept verder uitdiepen van de “globale wiellader” die een voorbeeld moet worden inzake milieuvriendelijkheid en zuinigheid, veiligheid en informatietechnologie.


WA270-8

wa270-8

 

Met een gewicht van 12,8 ton is dit de nieuwkomer binnen de Serie 8 lijn die momenteel 6 modellen omvat. De machine wordt aangedreven door een Komatsu EU Stage IV motor van 111 kW/151 pk die tot 3% minder brandstof verbruikt bij een grotere productie en een groter comfort voor de operator. De besparing kan oplopen tot 1.286 euro over een tijdspanne van 3 jaar (1.500 werkuren) tegen 1 euro/liter.  De wiellader wordt aangeboden met een PZ kinematiek die een Z kinematiek combineert met een parallelle hefbeweging voor de manipulatie van goederen met vorken. De nieuwe bak heeft een 7% grotere inhoud.


WA320-8

wa320-8

Deze machine uit de categorie van 15 ton bezit een Komatsu EU Stage IV motor van 127 kW/173 pk die het brandstofverbruik met 3% terugschroeft. De besparing loopt hier op tot 1.320 euro over een tijdspanne van 3 jaar (1.500 werkuren) tegen 1 euro/liter. De PZ kinematiek combineert eveneens een Z kinematiek met parallelle bewegingen voor een groter laadvermogen bij toepassingen met palletvorken. Daarnaast is sprake van een volledig, vernieuwde bak die beter in de materialen penetreert en de vermoeidheid van de operator tijdens het werken verlicht.


Komtrax 5 telematica, Komatsu Care en verhoogd comfort

Zoals de meeste andere Komatsu machines van de nieuwe generatie, zijn deze wielladers uitgerust met het Komtrax versie 5 systeem dat volgende voordelen biedt: gemoedsrust, verlaagde exploitatiekosten, hogere winst, aansluiting via een 3G smartphone, identiteit van de operator, controle van het AdBlue vloeistofpeil, gebruiksrapporten in geval van overdreven brandstofverbruik en een statusrapport van de wiellader met SCR systeem. Bovendien genieten de machines de ondersteuning van het Komatsu CARE onderhoudsprogramma dat werd uitgebreid tot het SCR systeem en een garantie van 5 jaar of 9.000 werkuren omvat op de katalysator. De wielladers hebben volgende zaken met elkaar gemeen: een eenvoudig onderhoud, sterke prestaties, een grote betrouwbaarheid en een groot comfort voor de operator. Komatsu heeft daartoe in de bestuurdersstoel een nieuwe, multifunctionele EPC (Electronic Pilot Control) bedieningshendel ingebouwd voor een comfortabelere werkomgeving. Daarnaast bezitten deze wielladers een nieuwe stoel met luchtvering en drie armsteunstanden –  hoogste stand, hoogste stand met horizontale steun en laagste stand. Met zijn Serie 8 modellen zet Komatsu zijn strategie van permanente vernieuwing verder met de bedoeling marktleider te worden in het segment van de wielladers, alle vermogens dooreen.


Voornaamste kenmerken

WA270-8 WA320-8
Motorvermogen kW/pk 111/153 127/173
Gewicht in ton 12,8 15,6
Bakinhoud m3    2,0-2,5 2,7-3,2
Kiplast in lijn ton  10,20 11,50
Max. hefhoogte bakas m  3,97 4,05