Een machinepark op maat: “decision making based on facts”

servicebia_carria%cc%88re

Een machinepark op maat: “decision making based on facts”

February 6, 2017 Uncategorized

Is uw machinepark te groot? Dan kunt u geld besparen door het aan te passen. Is uw machinepark te klein? Dan overbelast (en beschadigt) u waarschijnlijk uw uitrusting. Een “application engineer” kan u helpen om uw machinepark aan te passen aan uw reële behoeften!

Wie zijn deze “application engineers”?

Komatsu heeft een wereldwijd netwerk van “application engineers” (AP). Komatsu wijst één AP aan per verdeler. Wij hebben dus één AP voor Afrika en een andere voor de Benelux.

De AP’s worden opgeleid door Komatsu. Bovendien zijn de AP’s voortdurend met elkaar in contact via een online platform. Dit is een platform voor onderlinge hulp en voor het delen van praktijkgevallen.

Wat is de taak van een “application engineer”?

De “application engineers” (AP’s) van Komatsu zijn speciaal opgeleid om de algemene behoeften van de klant te analyseren.

 De AP overlegt met de klant over zijn actuele behoeften, maar ook over zijn noden op langere termijn.

  1. Wanneer de site al actief is, observeert en inventariseert de AP die.
  2. De verzamelde gegevens worden ingevoerd in een software-tool van Komatsu (Optimal Fleet Recommendation). Deze tool helpt de ingenieur om het machinepark te optimaliseren. De ingenieur kan zich ook baseren op een wereldwijde database en op die manier een beroep doen op de expertise van AP’s in de hele wereld. Als hij dat wenst, kan hij ook een beroep doen op een specialist van Komatsu.
  3. De AP stelt een rapport op waarin de historiek van de analyse wordt weergegeven (d.w.z. de gesprekken met de klant, de vaststellingen op de site en de voorgestelde optimalisatie). Er kunnen verschillende simulaties worden gemaakt.
  4. De klant en de AP bepalen in onderling overleg de samenstelling van het machinepark dat optimaal aan de behoeften van de klant voldoet.

Aanpassing van de uitrusting

Naast een analyse van het machinepark kunnen AP’s ook de Komatsu-uitrusting analyseren in functie van de behoeften van de klant. Deze analyses zijn steeds gerelateerd aan de site van de klant. We geven enkele voorbeelden: een klant van BIA had een WA800 met een bak met een capaciteit van 10 ½ m3. Dankzij de experts van Komatsu werd het ontwerp van de bak hertekend. De bak die aan de klant werd geleverd, heeft een capaciteit van 12 m3! De bak van een HD785-vloot van een andere klant werd volledig op maat gemaakt!