Opleiding voor Polar wetenschappers

komatsu

Opleiding voor Polar wetenschappers

September 5, 2016 Uncategorized

In 2013 heeft Komatsu Europe International een hybride HB215LC-1 Komatsu graafmachine aangeboden aan het « International Polar Foundation ». Parallel hiermee heeft BIA (officiële verdeler van Komatsu) gratis de toebehorende attachments voor deze machine (snelwissel, bak en hamer) aangeboden. Deze twee bedrijven wensen met dit gebaar het poolonderzoek extra te ondersteunen.

Een tweedehands kraan (Terex) TCC45, gekocht bij BIA Africa, vervoegde zeer snel de Komatsu graafmachine in Antarctica. Hoewel het versturen van deze machines via de Prinses Elisabeth (Antarctica) een logistieke uitdaging was (die hier wordt beschreven), ging hun levering uitermate goed.

De hybride graafmachine Komatsu en kraan van Terex zijn reeds drie jaar operationeel op de Zuidpool. De hybride graafmachine, die tijdens de vier zomermaanden werkt, heeft nu reeds 1000 uren op de teller staan.

Door de komst van een nieuw team van onderzoekers op de polar base in 2016 heeft BIA een training georganiseerd op twee machines voor burgerlijke bouwkunde. De drie leden van het IPF hebben reeds vier dagen van intensieve training (theoretisch en praktisch) gevolgd in België.

 

Voor meer informatie over de hybride technologie van Komatsu (beschikbaar in Europa): klik hier

Voor meer informatie over de tweedehands machines voorgesteld door BIA: Europa.