Nieuwe, intelligente KOMATSU bulldozer van 14 ton

Nieuwe, intelligente KOMATSU bulldozer van 14 ton : D51EXi/PXi-24

Nieuwe, intelligente KOMATSU bulldozer van 14 ton

March 17, 2017 Uncategorized

Komatsu breidt zijn gamma intelligente bulldozers opnieuw uit met een nieuw KOMATSU D51EXi/PXi-24 model in de categorie van 13,8 tot 14, 26 ton. Het wordt aangedreven door een Komatsu EU Stage IV motor met een nettovermogen van 98 kW – 133 pk.

Een bulldozer uitgerust met Intelligent Machine Control (IMC)

Komatsu Europe kondigt de lancering aan op de Europese markt van een nieuwe D51EXi/PXi-24 bulldozer met IMC (Intelligent Machine Control) systeem.

Dit nieuwe model, met in de fabriek geïnstalleerde GNSS 3D antenne, vult het gamma aan van de kleine en middelgrote bulldozers die reeds hun kunnen bewezen hebben op de markt van de intelligente besturingssystemen.

Deze “intelligente” technologie garandeert een grotere efficiëntie en een aanzienlijke inkrimping van de kosten op de werf voor de klant. “Wij zijn zeer trots de meest recente “intelligente” bulldozer op de Europese markt, die onlangs op Samoter in Verona uitgeprobeerd kon worden, te kunnen voorstellen”, verklaarde William Groven, Product Manager bij Komatsu Europe. En hij voegde er nog aan toe: “Met zo’n 2.000 bulldozers verspreid over 700 klanten wereldwijd, zijn wij ervan overtuigd dat de D51EXi/PXi-24 eenzelfde succes zal oogsten als zijn voorgangers”.

Het vernieuwende systeem bestuurt de bulldozer automatisch bij zware duwwerken of afwerkingsopdrachten. Het detecteert bovendien de last die de machine duwt met het blad en heft het blad automatisch wanneer de machine begint te slippen. De D51EXi/PXi-24 is voorzien van sensoren in de bladcilinders en een GNSS miniatuurantenne op het dak van de cabine, waardoor hij na aankomst op de werf meteen aan de slag kan zonder risico op beschadiging of een foute installatie. Deze configuratie vergt geen oprolkabels of de elektrische aansluitingen die we gewoonlijk aantreffen op het blad van conventionele machines.

Een EU Stage IV motor

De bulldozer wordt aangedreven door een Komatsu motor van 4,5 l die 98 kW/133 pk levert en voldoet aan de EU Stage IV emissienormen. Een systeem van selectieve katalytische reductie (SCR) werd toegevoegd aan de Komatsu dieseloxidatiekatalysator (KDOC) die slechts gebruik maakt van passieve regeneratie – zonder brandstofverspilling – om de uitlaatfilter te reinigen.

Twee comfortabele en geavanceerde versies

De bulldozer is leverbaar in twee versies: “EX” met smalle rupslaten en “PX” met lage bodemdruk (LGP). Op deze bulldozer is de eindtransmissie voortaan tegen vuil en beschadiging beschermd door een nieuwe labyrintdichting met driedubbele ring voor een grotere duurzaamheid.

Verder wijzen we nog op de buitengewoon comfortabele cabine met TFT-LCD hoge-definitie kleurenscherm met ECO/POWER modus en identificatie van de operator, evenals de achteruitrijcamera die standaard voorzien is. De bulldozer is uitgerust met de meest recente versie van het Komtrax satellietvolgsysteem en geniet de ondersteuning van het aanvullende Komatsu Care onderhoudsprogramma. Beide formules staan in voor een prima vlootbeheer en –ondersteuning, ze beschermen de machine tegen misbruik en garanderen een maximale efficiëntie en beschikbaarheid. BIA behoort tot de Top 3 wat de verkoop van intelligente machines in Europa betreft.


Meer informatie:

Het huidige bulldozergamma met Komatsu IMC systeem omvat vijf modellen:

  • D37/EXi/PXi-23 van 8,6-8,9 ton,
  • D37EXI/PXi-24 van 13,8-14,26 ton,
  • D61/EXi/PXi-23 van 17,8-18,7 ton,
  • D65/EXi/PXi-18 van 20,9-22,5 ton,
  • D155AXi-8 van 41,8 ton.