De nieuwe Komatsu MR-5 minigravers doen mee met de grote jongens!!

pc55mr-5_walk1

De nieuwe Komatsu MR-5 minigravers doen mee met de grote jongens!!

February 27, 2017 Uncategorized

Krachtig, groot in krappe ruimten en onderhoudsvriendelijk

Komatsu Europe International lanceert een nieuw gamma MR-5 (Medium Radius) minigravers op de Europese markt. Het gaat om de PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 en PC55MR-5: vier minigraafmachines met korte draaicirkel en giekverstelling die het mogelijk maken in krappe ruimten te werken.

Deze nieuwe generatie is het resultaat van de ongeëvenaarde, technologische knowhow van Komatsu op minigravergebied. Het MR-5 gamma omvat tal van nieuwigheden en uitzonderlijke functies. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar operatorcomfort, laag brandstofverbruik en geavanceerde bedieningen. Deze machines zijn standaard uitgerust met het exclusieve Komtrax 5 satellietvolgsysteem dat we terugvinden op de Serie 11 graafmachines. Dit is nooit eerder vertoond op een minigraver!!

De vier minigraafmachines worden aangedreven door een elektronisch bediende motor van 1,64 liter met een vermogen van 18,2 kW/25 pk voor de PC30MR-5 en PC35MR-5, en van 29,6 kW/40 pk voor de PC45MR-R en PC55MR-5. De nieuwe machines verbruiken tot 5% minder dan hun MR-3 voorgangers, zonder prestatie- of productiviteitsverlies.

Verbeterde prestaties

De stilstandtijden blijven beperkt dankzij de betrouwbare en robuuste Komatsu machines. De motor slaat (standaard) automatisch af in geval van langdurige inactiviteit, wat het brandstofverbruik en de exploitatiekosten verlaagt. De proportioneel bediende hulplijn (PPC) die eveneens standaard voorzien is, verhoogt de productiviteit en de veelzijdigheid van de machines bij werken met hulpstukken. Bovendien zijn ze uitgerust met nieuwe, hydraulische bedieningen die voor het eerst te zien zijn op minigravers. De selecteerbare werkmodi, een concept dat gewoonlijk voorbehouden is voor grote graafmachines, leveren meer winst op.

Een “eersteklas” cabine

De cabine van het nieuwe MR-5 gamma werd zowel binnen als buiten herzien, met meer functies en een modernere look tot gevolg. Ze is beter toegankelijk dankzij het nieuwe design van de scharnierende deur. Een multifunctioneel, hoge-resolutie LCD display van 3,5” verschaft onder meer informatie omtrent machineonderhoud en -gebruik.

Veiligheid en gemoedsrust

Het neutraalstand-detectiesysteem van de rijhendels en werkuitrustingen verhoogt de veiligheid op de werf. Bovendien zijn deze minigravers uitgerust met de meest recente versie van het Komtrax telematicasysteem dat de vlootbeheerder ondersteuning geeft, de machine tegen fout gebruik beschermt en een maximale efficiëntie en beschikbaarheid garandeert. De MR-5 machines worden door Komatsu Italia Manufacturing in Este vervaardigd.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze verkopers en Utility Partners voor bijkomende informatie.