Metso: een stille breekinstallatie

lokotrack-met-sourdine_620x350-copie

Metso: een stille breekinstallatie

March 7, 2017 Uncategorized

De Finse constructeur Metso heeft net de Lokotrack Urban LT106 breekinstallatie op de markt gebracht die een ommekeer teweegbrengt in breektoepassingen in dichtbevolkte omgevingen, zoals stadscentra. De machine beperkt niet alleen aanzienlijk het geluidsniveau, maar ook de stofuitstoot. Ze zal binnenkort voorgesteld worden op Conexpo 2017 in Las Vegas.

Breken met geringe lawaai-uitstoot

De Lokotrack Urban werd ontwikkeld voor breektoepassingen in strikt gereglementeerde stedelijke gebieden. Deze nieuwe benadering van de constructeur vergemakkelijkt de breekhandelingen en beperkt de impact voor de personen op en rond de werf tot een minimum. Wat de gezondheid en veiligheid op het werk aangaat, wordt over het algemeen een norm van 85 dB(A) opgelegd. Met dit apparaat daalt de afstand met 60%, van 23-25 m tot 9-11 m.

Beperkte stofuitstoot

Naast de geringe lawaai-emissie, omvat de Lokotrack Urban serie een bijzonder geavanceerd stofbestrijdingssysteem. Het stof wordt opgevangen binnenin de mobiele installatie. Een watersproei-installatie onder hoge druk absorbeert de stofdeeltjes in de lucht.

Voornaamste kenmerken:

  • Gewicht: 46 ton.
  • Motorvermogen: 224 kW/ 305 pk.
  • Kaakbreker: Nordberg C106.
  • Laadopening: 1060 X 700 mm.