NIEUWE KOMATSU STAGE IV BULLDOZER IN 9-10 TON KLASSE

pict-1-d37px

NIEUWE KOMATSU STAGE IV BULLDOZER IN 9-10 TON KLASSE

November 15, 2016 Uncategorized

De Japanse constructeur bracht voor kort zijn nieuwe D37EX/PX-24 bulldozer op de markt met een door Komatsu ontwikkeld en vervaardigd SCR (selectieve katalytische reductie) systeem. Het resultaat is een 80% lagere NOx-uitstoot ten opzichte van een Stage III motor, met behulp van AdBlue.

De bulldozer is leverbaar in twee versies: PX chassis (breed) en EX chassis (smal). Bovendien geniet de machine de ondersteuning van het Komatsu CARE onderhoudsprogramma dat werd uitgebreid tot het SCR systeem en een garantie van 5 jaar of 9000 werkuren omvat op de katalysator.

Het brandstofverbruik is met 10% verminderd ten opzichte van het D37-22 model. De besparing kan oplopen tot 4.500 euro over een periode van 3 jaar (1500 uren/jaar) tegen 1 euro per liter.

Verder wijzen we nog op de HST hydrostatische transmissie met elektronische bediening, het INPAT blad met 6 kantelhoeken, de nieuwe geïntegreerde ROPS/FOPS cabine, het grote comfort, het TFT-LCD hoge-definitie kleurenscherm met ECO/POWER en identificatie van de operator, met mogelijke uitbreiding tot de vlootbeheerder.

De bulldozer is tevens voorzien van een kleuren achteruitrijcamera en een secundaire schakelaar om de motor te stoppen.

Zoals de meeste andere Komatsu machines, is hij uitgerust met het Komtrax 5 satellietvolgsysteem dat onder meer een aansluiting via 3G smartphone omvat, evenals de identiteit van de operator, controle van het AdBlue vloeistofpeil, gebruiksrapporten in geval van overdreven brandstofverbruik en een statusrapport van de bulldozer met SCR systeem, plus een beveiliging tegen diefstal van brandstof.

De bulldozer beschikt over het nieuwe PLUS Parallel Link Undercarriage System (systeem met parallelle schakels voor rupskettingen) van 460 mm, evenals langere looprollen. Op deze bulldozer is de eindtransmissie voortaan tegen vuil en beschadiging beschermd door een nieuwe labyrintdichting met driedubbele ring voor een grotere duurzaamheid.

Voornaamste kenmerken:

  • Werkklaar gewicht met INPAT blad en koppeling achteraan: 9,3 ton
  • Motorvermogen: 61 kW/83 pk
  • Rijsnelheid vooruit/achteruit: 8.5 km/u.
  • Min. draaicirkel: 2.3 m