Nieuwe WA500-8 Stage IV wiellader

wa500-8

Nieuwe WA500-8 Stage IV wiellader

July 13, 2016 Uncategorized

Komatsu bracht onlangs zijn nieuwe WA500-8 wiellader op de markt met een motor met een vermogen van 264 kW/359 pk die voldoet aan de EU Stage IV emissienormen en gebruik maakt van SCR (selectieve katalytische reductie) dat de NOx uitstoot nog verder terugdringt dankzij AdBlue (in vergelijking met de IIIB motor is de gasuitstoot met 80% gedaald).

Het verbruik van de nieuwe wiellader ligt 7% lager dan dat van zijn voorganger, de WA500-7, en 8% lager in load & carry toepassingen. Op die manier kan tot 12.000 euro bespaard worden over een periode van 3 jaar (2000 uren/jaar), tegen 1 euro/liter.

De wiellader is uitgerust met het nieuwe KOMTRAX versie 5 satellietvolgsysteem dat volgende voordelen inhoudt: gemoedsrust, verlaagde exploitatiekosten, hogere winst, aansluiting via 3G smartphone, identiteit van de operator, controle van het AdBlue vloeistofpeil, gebruiksrapporten in geval van bovenmatig brandstofverbruik en statusrapport van de wiellader met SCR systeem.

Bovendien geniet de machine de ondersteuning van het Komatsu CARE onderhoudsprogramma dat werd uitgebreid tot het SCR systeem en een garantie van 5 jaar of 9000 werkuren omvat op de katalysator. Daarnaast is ze voorzien van een nieuw, automatisch graafsysteem met ideale laadcapaciteit, evenals een volledig hertekende bak die beter in de materialen penetreert en de vermoeidheid van de operator tijdens het werken verlicht.

Die verbeteringen vergroten het werkcomfort, verhogen de productiviteit en beperken het brandstofverbruik. In de cabine bevindt zich een nieuwe, verstelbare stoel met luchtvering waarop de operator snel de juiste werkstand vindt, met drie armsteunstanden naar keuze: hoogste stand, hoogste stand met horizontale steun en laagste stand. Voordelen: een comfortabelere werkomgeving, minder vermoeidheid en een betere concentratie op de werken.

De multifunctionele EPC (Electronic Pilot Control) bedieningshendel is rechtstreeks ingebouwd in de bestuurdersstoel. De wiellader bezit overigens brede, vleugelvormige deuren voor de goede bereikbaarheid van de onderdelen voor dagelijks onderhoud. De complete achterbumpers maken deel uit van de standaard uitrusting.

 

Belangrijke kenmerken:

  • Werkklaar gewicht: 35 ton.
  • Kiplast in lijn: 27.280 kg.
  • Storthoogte op de bakas: 5.165 mm.
  • Max. bakcapaciteit: 5,2 m3-6,3 m3.
  • Max. opbreekkracht: 286 kN.
  • Bereik op grondniveau: 3.295 mm.