Nieuwe KOMATSU PC230NHD-11 graafmachine in 24 ton klasse

KOMATSU 0706

Nieuwe KOMATSU PC230NHD-11 graafmachine in 24 ton klasse

February 13, 2017 Uncategorized

Komatsu Europe International lanceerde voor kort een nieuwe graafmachine op de Europese markt. Dit nieuwe model met smal chassis wordt aangedreven door een gecertificeerde Komatsu EU Stage IV motor die tot 15% minder brandstof verbruikt. De machine is uitgerust met een Komatsu motor van 123 kW/167 pk, langere armcilinders, een smal chassis voor transportgemak – slechts 2.540 mm breed – en een versterkt onderstel.

De EU Stage IV motoren die steunen op de stevige basis van de in 1996 geïntroduceerde Komatsu Stage I motor, zijn betrouwbaar, efficiënt en productief. Bovendien biedt de PC 230NHD-11 een tot 28% grotere hefcapaciteit en een grotere stabiliteit. Zijn werkklaar gewicht bedraagt 23.515 kg. “Deze nieuwe, smalle graafmachine met versterkt chassis  overtreft de nieuwe EU Stage IV normen”, onderstreept Paul Dickinson, Product Manager bij Komatsu Europe. Hij voegt eraan toe: “Ze levert een aanzienlijke vooruitgang inzake brandstofverbruik, biedt 3G communicatie, verhoogt het comfort van de operator, omvat nieuwe veiligheidskenmerken, verbetert de prestaties inzake heffen, nivelleren en laden van vrachtwagens, en bezit een grote bodemvrijheid met behoud van haar smalle transportafmetingen”. Deze graafmachine is voorzien van de meest recente Komtrax telematicaversie en geniet de ondersteuning van het aanvullende Komatsu Care onderhoudsprogramma. Beide  formules beheren en ondersteunen het machinepark op optimale wijze, ze beschermen de machine tegen foutief gebruik en garanderen een maximale efficiëntie en beschikbaarheid.

 

Gecertificeerde Stage IV motor: betrouwbaar, efficiënt en productief

De motor die voldoet aan de Europese Stage IV normen, maakt gebruik van SCR (selectieve katalytische reductie) en EGR (Exhaust Gas Recirculation) en werkt met AdBlue injectie, wat toelaat de uitstoot van vervuilende deeltjes aanzienlijk te verminderen. Deze motor versterkt het efficiënte imago van de Komatsu machines wat brandstofverbruik aangaat. Komatsu blijft zijn machines uitrusten met een Komatsu hydraulische turbocompressor met variabele geometrie (KVGT) die een optimaal luchtdebiet naar de verbrandingskamer van de motor garandeert, ongeacht de belasting en de snelheid. Teneinde de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de motor in veeleisende omstandigheden te waarborgen, ontwikkelde Komatsu controlesoftware die informatie doorgeeft omtrent de goede werking van het systeem. Dit besturingssysteem is eveneens geïntegreerd in de diagnosesystemen die in de machine zijn ingebouwd en in de Komtrax telematica.

 

Een bijzonder efficiënt, hydraulisch systeem

Alle onderdelen, zoals de thermische motor, de hydraulische pompen en motoren, evenals de kleppen, worden door Komatsu ontwikkeld en vervaardigd. De graafmachine is bovendien uitgerust met het Closed Center Load Sensing systeem dat hydraulische pompen met variabele cilinderinhoud omvat voor de uitrusting en de hydraulische besturing. Deze technologie laat toe de motorsnelheid te regelen door het debiet en de druk van de hydraulische pomp af te stemmen op de toepassing (licht of zwaar). Daarnaast is ook een functie voorzien voor variabele regeling van de motorsnelheid, evenals automatische vrijloop.

 

Omgeving van de operator

De ROPS cabine biedt de operator een comfortabele en stille werkomgeving die hem helpt zijn productiviteit te optimaliseren. Belangrijk zijn de standaard geïnstalleerde, PPC proportionele bedieningshendels die de operator comfortabel laten werken, met een precieze controle van de hulpstukken. Bovendien bezit de cabine een nieuw hoge-resolutie 7” LCD kleurenscherm met verbeterde functies dat informatie weergeeft in 26 talen. De operator kan makkelijk zes werkmodes selecteren om de machineprestaties af te stemmen op de opdracht. Het nieuwe bedieningspaneel levert informatie omtrent het AdBlue® vloeistofpeil, ECO advies (tips voor operationele efficiëntie), activiteitsverslagen, de historiek van het brandstofverbruik en gebruiksinformatie. De graafmachine is eveneens standaard uitgerust met een camera achteraan die de operator een breed uitzicht geeft over de onmiddellijke omgeving achteraan de machine. Optioneel is een tweede camera leverbaar.

 

Gemakkelijk onderhoud

De onderhoudspunten zijn makkelijk bereikbaar op de PC230NHD-11 teneinde dure stilstanden te vermijden. Het nieuwe model heeft leuningen langs beide zijden van de bovenbouw voor een veilige toegang tot de verschillende elementen. De radiator en hydraulische oliekoeler zijn naast elkaar geplaatst om de reiniging en het onderhoud van beide onderdelen te vergemakkelijken. Bovendien is deze machine uitgerust met het exclusieve Komatsu Equipment Management Monitoring System (EMMS) dat geoptimaliseerde diagnosefuncties omvat en de operator en techniekers meer mogelijkheden tot bewaking en pechverhelping verschaft. EMMS controleert daarnaast continu alle essentiële systemen, het plant het preventieve onderhoud en helpt bij pannes om de diagnose- en reparatietijden tot een minimum te beperken.