Nieuwe Komatsu graafmachine met korte draaicirkel achteraan

komatsu_pc138us-11

Nieuwe Komatsu graafmachine met korte draaicirkel achteraan

June 7, 2016 Uncategorized

De PC138US-11 met een operationeel gewicht van 13.400 tot 14.46 kg en een korte draaicirkel achteraan is perfect geschikt om in alle veiligheid te werken op krappe werven, zoals wegen met één rijstrook of stadsomgevingen.

Deze gecertificeerde machine die voldoet aan de EU Stage IV emissienormen, komt het assortiment Komatsu graafmachines aanvullen. De veiligheid werd nog verbeterd dankzij het KOMVISION systeem van Komatsu dat optioneel leverbaar is en zijn debuut maakt op de PC138US-11. KOMVISION biedt een 360° luchtzicht van de graafmachine op standaard groot 7” scherm.

De operator kan makkelijk de situatie rond de machine vóór elke beweging nagaan. De nieuwe Komatsu EU Stage IV motor is uitgerust met selectieve katalytische reductie (SCR) die de NOx uitstoot nog meer beperkt dankzij AdBlue®.

Bovendien is de machine voorzien van het nieuwe KOMTRAX™ telematicasysteem en het aanvullende Komatsu Care™ onderhoudspack voor een betere ondersteuning en beheer van het machinepark.

Net zoals de voorgaande serie, bezit de PC138US-11 een unieke cabine met aangepast design die binnen dezelfde zwenkstraal als het tegengewicht draait. De geometrie van de werktuitrusting is er eveneens op gericht om de draaicirkel vooraan te verkleinen, teneinde efficiënter te kunnen werken in nauwe ruimten.

De PC138US-11 biedt eenzelfde hefcapaciteit en stabiliteit als die van een traditionele graafmachine, maar met de veelzijdigheid voortvloeiend uit een beperkte zwenkstraal achteraan erbovenop. Een optioneel blad zorgt voor de vlotte en snelle uitvoering van aanaardingswerken.