NIEUWE KOMATSU STAGE IV GRAAFMACHINE

pc170lc

NIEUWE KOMATSU STAGE IV GRAAFMACHINE

November 23, 2016 Uncategorized

Komatsu kondigt de komst aan van zijn nieuwe PC170LC-11 model, een hydraulische graafmachine op rupsen in de categorie van 17-19 ton die vanaf januari volgend jaar beschikbaar zal zijn.  

 

Een nieuwe, zuinigere EU Stage IV motor

De PC170LC-11 is uitgerust met een KOMATSU motor van 85 kW/116 pk die voldoet aan de EU Stage IV normen. Hij maakt gebruik van de SCR technologie die de NOx uitstoot verder terugdringt dankzij AdBlue. Ten opzichte van de Stage III B motor ligt de NOx uitstoot 80% lager.

Bovendien bedraagt het brandstofverbruik 3% minder in P mode (power), vergeleken met zijn voorganger.

De technologie in dienst van de efficiëntie

Zoals de meeste andere Komatsu machines van de nieuwe generatie, is de PC170LC-11 uitgerust met het Komtrax versie 5 systeem dat volgende voordelen inhoudt: gemoedsrust, verlaagde exploitatiekosten, hogere winst, aansluiting via een 3G smartphone, identiteit van de operator, controle van het AdBlue vloeistofpeil, gebruiksrapporten in geval van overdreven brandstofverbruik en een statusrapport van de graafmachine met SCR systeem.

Bovendien geniet hij de ondersteuning van het Komatsu Care  onderhoudsprogramma dat werd uitgebreid tot het SCR systeem en een garantie van 5 jaar of 9.000 werkuren omvat op de katalysator. Daarnaast wijzen we nog op een vermogenstoename met 5% tijdens het heffen van de giek, nieuwe verstelbare armsteunen voor meer operatorcomfort, een ruime cabine, een geluidsniveau van amper 68 dBA en een nieuw controlescherm. De exploitatiekosten blijven beperkt, wat dus meer winst betekent.

Kleiner risico op ongevallen

Ook de veiligheid werd verbeterd dankzij het optioneel leverbare KomVision systeem van Komatsu dat zijn debuut maakte op de PC138US-11 graafmachine. Met behulp van 4 camera’s op de zijkanten van de graafmachine verschaft KomVision een 360° luchtbeeld rondom de machine. De operator kan op die manier vóór elke beweging de situatie opzij van de machine inschatten. Bovendien is de machine voorzien van een dodehoek-detectiesysteem dat volgende voordelen biedt: verhoogde veiligheid voor de operator, vermijdt onverhoedse bewegingen bij het starten, helpt incidenten op de werf en werkonderbrekingen te vermijden, de automatische stop wordt weergegeven op het scherm in de cabine.

pc170lc-02