NIEUWE KOMATSU EU STAGE IV MACHINES

capture-decran-2016-06-08-a-18-53-42

NIEUWE KOMATSU EU STAGE IV MACHINES

August 8, 2016 Uncategorized

Komatsu, ‘s werelds tweede grootste constructeur van bouwmachines, werkt aan de verdere harmonisering van zijn motoren met de Europese normen en stelt twee nieuwkomers voor. Het betreft de nieuwe PC210NLC-11 graafmachine op rupsen en de nieuwe D37EX/PX-24 bulldozer. Beide machines voldoen aan de EU Stage IV normen.

 

De PC210NLC-11 graafmachine

Komatsu_PC210NLC-11

De voor september voorziene machine wordt aangedreven door een milieuvriendelijke Komatsu common rail motor met een vermogen van 123 kW / 167 pk die voldoet aan de EU Stage IV normen. De motor maakt gebruik van SCR (reductie van giftige NOx gassen) dat de partikelfilter (KDPF) een groot vermogen tot passieve regeneratie meegeeft en van EGR (Exhaust Gas Recirculation). Hij werkt met AdBlue injectie, wat de uitstoot van vervuilende deeltje aanzienlijk afzwakt. Ten opzichte van het PC210NLC-8 model is het brandstofverbruik met 15% verminderd in P mode (power) en E mode (economy), ongeacht de uitgevoerde werken. Er kan tot 9.400 euro bespaard worden over een periode van 3 jaar – 1500 werkuren per jaar – tegen 1 euro per liter brandstof. De machine is bovendien uitgerust met een nieuw hydraulisch systeem en bredere armcilinders met een diameter van 130 mm (120 mm voor het serie 8 model) die het hefvermogen met zo’n 28% vermeerderen. Daarnaast is ook sprake van een nieuwe hydraulica voor het PPC circuit, een nieuwe drukcompensatieklep in het armcircuit en een nieuwe hoofdklep. Voordelen: een snellere heffing van de arm tijdens de handelingen, een makkelijke armcontrole in alle omstandigheden, een groter bereik met zwaardere last en een makkelijker uitvoerbare plaatsing. De graafmachine is voorzien van een cabine met verhoogd comfort voor de operator, verstelbare armsteunen en een nieuw, gebruiksvriendelijker controlescherm. Dankzij haar smalle chassis van 2540 mm kan de graafmachine gemakkelijk van de ene werf naar de andere verplaatst worden, zonder transportvraag.

 

De D37EX/PX-24 bulldozer

Komatsu_D37PX

Deze nieuwe bulldozer in de categorie van 9-10 ton is uitgerust met een door Komatsu ontwikkeld en vervaardigd SCR (selectieve katalytische reductie) systeem. Het resultaat is een 80% lagere NOx-uitstoot ten opzichte van een Stage III motor, met behulp van AdBlue.  De bulldozer is leverbaar in twee versies: PX chassis (breed) en EX chassis (smal). Bovendien geniet de machine de ondersteuning van het Komatsu CARE onderhoudsprogramma dat werd uitgebreid tot het SCR systeem en een garantie van 5 jaar of 9000 werkuren omvat op de katalysator. Het brandstofverbruik is met 10% verminderd ten opzichte van het D37-22 model. De besparing kan oplopen tot 4.500 euro over een periode van 3 jaar (1500 uren/jaar) tegen 1 euro per liter. Verder wijzen we nog op de HST hydrostatische transmissie met elektronische bediening, het INPAT blad met 6 kantelhoeken, de nieuwe geïntegreerde ROPS/FOPS cabine, het grote comfort, het TFT-LCD hoge-definitie kleurenscherm met ECO/POWER en identificatie van de operator, met mogelijke uitbreiding tot de vlootbeheerder. De bulldozer is tevens voorzien van een kleuren achteruitrijcamera en een secundaire schakelaar om de motor te stoppen. Hij beschikt eveneens over het nieuwe PLUS Parallel Link Undercarriage System (systeem met parallelle schakels voor rupskettingen) van 460 mm, evenals langere looprollen. De eindtransmissie op deze machine is voortaan tegen vuil en beschadiging beschermd door een nieuwe labyrintdichting met driedubbele ring voor een grotere duurzaamheid.

Voornaamste kenmerken: Werkklaar gewicht met INPAT blad en koppeling achteraan: 9,3 ton. Motorvermogen: 61 kW/83 pk. Rijsnelheid vooruit/achteruit: 8.5 km/u. Min. draaicirkel: 2.3 m

 

Beperkte exploitatiekosten en verhoogde winst

Zoals de meeste andere Komatsu machines, worden de twee nieuwe machines ondersteund door het Komatsu Care onderhoudsprogramma en het Komtrax 5 satellietvolgsysteem dat onder meer een aansluiting via 3G smartphone omvat, evenals identificatie van de operator, controle van het AdBlue vloeistofpeil, gebruiksrapporten in geval van overdreven brandstofverbruik en een statusrapport van de bulldozer met SCR systeem, plus een beveiliging tegen diefstal van brandstof.